Cihan Çeliksoy Anaokulu
Camiatik Mahallesi Yalçın Sokak No20/A KUŞADASI / AYDIN

VİZYON

Çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programı, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen eğitim anlayışı ve aile katılımına olan desteği ile bilinen ve tercih edilen bir kurum olmaktır. Personelinin, velilerinin ve öğrencilerinin parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu, araştırmacı kimliğini yeni projelerle destekleyen, bilime katkıda bulunan ve sürekli gelişim gösteren bir okul olmaktır.

MİSYON

Eğitim-öğretim çalışmaları yürütülürken SEVGİ’ yi ön planda tutmaya özen göstermekteyiz. Etkili eğitimin ilk basamağının sevgi olduğu inancıyla çalışmalara yön verilmektedir. Yapılacak etkinlikler öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçları göz önünde bulundurarak planlanmaktadır. Gün boyu sürdürülen serbest zaman etkinliği, oyun, müzik, anadili, drama, fen ve doğa, okuma-yazmaya hazırlık ve sanat etkinliklerini, öğrencilerimizi sıkmadan, zorlamadan yaş gruplarına ve seviyelerine uygun olmasına, gelişim alanlarına katkıda bulunacak özellikte olmasına özen gösterilmektedir. Eğitim çalışmalarımıza velilerimizin azami ölçüde katılımını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Bunlar; veli toplantıları, her ay evlere gönderilen bilgilendirme raporları, sergi çalışmaları, gösteriler, sık sık birebir görüşmeler v.b. Bütün bu ve benzeri çalışmaların yanında velilerimizin okulda olan her olay ve konuyla ilgili bilgi sahibi olmaları için hemen hemen her gün küçük notlar gönderilmekte veya telefonla görüşmeler yapılmaktadır. Öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunacak her imkandan faydalanmaları sağlanmaktadır. Sağlık taramaları, çeşitli meslek gruplarının okula davet edilerek bilgi vermelerini sağlamak, çeşitli kuruluşlara inceleme gezileri yapmak, tiyatro gruplarının okula kabulü, sinemaya gitmek, piknik v.b. Okulda ise yaparak-yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla çeşitli kostüm ve aksesuarlarla drama çalışmaları, fen ve doğa etkinlikleri, deneyler v.b. çalışmalar yapılmaktadır. Doğru alışkanlıklar kazanmalarını sağlamak için uyarı ve ceza yerine daha çok ödül verme yoluna gidilmekte, ailelerinde ödül verme konusundaki çalışmaları evde de sürdürmelerine rehberlik edilmektedir. Aile eğitimi çalışmalarımızda ailelerin yanlış tutum ve davranışlarını fark ederek doğru davranışlar kazanmaları konusunda rehberlik edilmektedir. Her konuda, her problemde velilerimize ve öğrencilerimize rehberlik hizmeti verilmektedir. Yardıma ihtiyacımızın olduğu durumlarda Rehberlik Araştırma Merkezi’nden yardım alınarak veliler bu merkeze yönlendirilmektedir. Eğitim-öğretim yılının başında ve ihtiyaç duyuldukça merkezce görevlendirilen rehber öğretmenlerin velilerimize belli konularla ilgili bilgi vermeleri için gerekli organize çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca yılın başından itibaren velilerimizin çocuklarını gönül rahatlığı ile okulumuza bırakabilmeleri, aldığı eğitim yâda güvenliği ile ilgili herhangi bir kuşkuya düşmemeleri için, her sorularına yanıt verilmekte, istedikleri her an okulumuzu, sınıflarımızı ziyaret edebilecekleri, derse katılabilecekleri konusunda bilgi verilmekte ve yardımcı olunmaktadır. Sonuç olarak; öğrenciyi ön planda tutan ve destekleyen bir eğitim programımız mevcuttur.

Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM

İKİLİ ÖĞRETİM